Венцислав Стефанов - президент на Славия

„Левски“ в момента трябва да се бори за собственото си оцеляване. По-добрият вариант е дано това да се случи, „защото да отпадне така както преди две години отпаднаха други отбори, не би било добре за българския футбол“, каза президентът на „Славия“ Венцеслав Стефанов по повод финансовите проблеми на „сините“ след обвиненията към собственика на клуба Васил Божков.

На пресконференция в „Пресклуб България“ Стефанов заяви, че според него в „Левски“ има излишно пилеене на средства.

„Всички клубове и всички ръководители на клубове трябва да си правят сметката, че трябва да се простират според чергата си. В „Славия“ сме двама човека плюс секретарка-счетоводителка и обслужващия персонал. В „Левски“ гледам, че са се нароили към 30-ина треньора, на треньора – треньор, подтреньор, надтреньор. Директорът получава 22 хиляди лева заплата, другите по 13 хиляди лева. Това са цифри, от които на мен ми настръхва косата. Дори да не са те, да са наполовина, това е страшно пилеене на средства. Затова и феновете на „Левски“ може би са прави, защото те искат да видят отчетността“, коментира ситуацията той.

Президентът на Славия сподели, че не очаква Лудогорец да има проблеми отново да стане шампион на България. Стефанов изрази надежда България да се класира за финалите на Европейското първенство това лято.

Босът на „белите“ не пожела да разкрие кой е неговият фаворит за нов президент на Българския футболен съюз.

„Моето мнение, че човек с административен опит, с авторитет, който има желание да направи нещо от българските футболисти. Човек, който може да казва не и може да направи така, че нашите деца да имат повече шансове и да допринесе за разбирателството с държавата. Да няма проблеми и ексцесии, да може да ходим спокойно на мачовете и да се радваме на повече победи. Ще кажа моят избор в деня на Конгреса“, заяви той.

Ръководството на „Левски“ категорично отхвърли думите на президента на „Славия“ Венцеслав Стефанов, че директорът на клуба получава 22 хиляди лева заплата, а други служители – по 13 хиляди.

От „синия“ клуб отговарят, че никой в отбора не получава такива възнаграждения и наричат твърденията на Стефанов „откровена лъжа“.

„Левскари, обръщаме се към Вас директно и открито, относно поредната атака към любимия клуб, която бе отправена днес от президента на ПФК „Славия“ Венцеслав Стефанов. С „разкритията“ си за възнагражденията в нашия клуб г-н Стефанов премина всякакви граници. Категорично заявяваме, че в ПФК „Левски“ няма служител или директор, който да получава която и да е от споменатите от президента на „Славия“ суми.

Това може лесно да се провери, а още по-лесно е да се досетим защо тази откровена лъжа се поднася на хората в този момент – левскарската общност е мобилизирана, както отдавна не е била, за да помогне на клуба в труден момент. И това най-ясно се видя в последните 10 дни. Какъв по-добър пропаганден начин да полеем със студен душ ентусиазма на хората, от това да ги облъчим с дезинформация?

Този път обаче няма да оставим нещата така и ще зададем и ние някои въпроси. Като, например, ако в „Славия“ има двама души на щат, как клубът е получил лиценз за професионален футбол, съгласно административните критерии за лицензиране? На какви заплати плащат данъци и осигуровки в „Славия“? Сигурни сме, че самите Вие сте наясно дали информацията отговаря на истината или е чисто и просто целенасочена измислица“, се казва в съобщението на официалния сайт на „Левски“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!