Илияна Йотова
на снимката: вицепрезидентът Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова написа гневно съобщение в официалната си страница във „Фейсбук”, по повод издадените от министъра на здравеопазването заповеди, с които се регламентира животът на българските граждани за следващите месеци.

Йотова пише:

„В такъв момент, в какъвто се намира целият свят, е обидно за българската нация да има такъв здравен министър. Да поставиш възможността за трансплантации с посещението на паркове на една полоса, е мисъл, на която „всеки може да завиди“.

„Извънредният брифинг“ беше даден от здравния министър, за да ни разкаже, какво е КОВИД-19 – новина с давност от четири месеца. На идеята за национален щаб тази вечер казваме сбогом”.

Йотова се възмути от снощния брифинг, на който Кирил Ананиев обяви, че от полунощ страната ни се намира в нещо като извънредно положение, но не точно – извънредна епидемична обстановка.

Голяма част от мерките, въведени по време на извънредното положение обаче остават и сега. Те са описа в четири дълги заповеди на здравния министър.

Освен това тази седмица парламентът гласува промени в Закона за здравето и много други нормативни актове, с които даде изключителни правомощия на изпълнителната власт, докато сме в извънредна епидемична обстановка.

Вчера президентът Радев ги подписа, но сезира Конституционния съд за част от тях.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук