В една демократична държава е недопустимо един социален министър да казва, че протестиращите „репресират властта“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред Би Ти Ви, визирайки изказването на социалния министър Деница Сачева.

След подобен коментар е редно да се подаде оставка, категорична е Йотова.

„Какво означава да те репресират? Един министър е там, не за да осигурява добруването си или на определен елит, или да изпълнява определени политики, а да защитава интересите на гражданите… В един момент, в който министърът решава, че гражданите го репресират – той не е за там“, заяви вицепрезидентът.

Сачева направи скандалното изказване отново в интервю пред Би Ти Ви по-рано тази седмица. Социалният министър обясни, че вижда управляващите като репресирани от протестиращите граждани, които ги преследвали навсякъде и прекалявали с протестите.

Йотова коментира и скандала между майките от „Системата ни убива“ и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, като заяви, че Народното събрание се е превърнало в крепост, в която гражданите нямат право да влязат, а ако влязат – ги изнасят.

Според Йотова оставането на Караянчева на поста й е удобно за опозицията, но обидно към институцията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!