Владимир Путин
Владимир Путин

Катерина Владимировна Тихонова и Мария Владимировна Воронцова са пълнолетните дъщери на Путин. Тихонова, на 35 години, е ръководител на технологичен отдел, чиято работа подпомага правителството на Руската федерация и отбранителната промишленост, според Министерството на финансите.

36-годишната Воронцова е медицински специалист. Ръководи финансирани от държавата програми, контролирани лично от Путин. Според Министерството на финансите програмите са получили милиарди долари от Кремъл за генетични изследвания. Тя е вписана като детски ендокринолог в Ендокринологичния изследователски център в Москва.

Според осведомени източници Воронцова е живяла в апартамент за 3,3 млн. долара в Нидерландия заедно със съпруга си, холандския бизнесмен Йорит Йост Фаасен. Би Би Си я определя като съсобственик на компания, която планира да изгради голям медицински център.

Вила с осем спални в Биариц, Франция, за която се твърди, че е закупена от бившия съпруг на Тихонова, Кирил Шамалов, е била нападната от активисти и предложена като убежище на украински бежанци.

Разследване на Ройтерс от 2015 г. установи, че корпоративните авоари на Тихонова и Шамалов са на стойност около 2 млрд. долара, съобщава БГНЕС.

През 2015 г. Би Би Си съобщи, че Путин е казал: „Дъщерите ми живеят в Русия и са учили само в Русия, гордея се с тях … Те говорят свободно три чужди езика. Никога не обсъждам семейството си с никого“.

Според Си Ен Ен Путин има още извънбрачни деца, скрити в западни държави.

Смята се, че  Алина Кабаева, бивша руска гимнастичка, носителка на медали от олимпийски игри, е имало поне 10-годишна връзка с Путин и е станала изключително богата.

„Милиарди откраднати пари са похарчени за издръжката на поредната жена на Путин“, посочва разследването на лишения от свобода руски опозиционен лидер Алексей Навални от 2021 г., което включва двучасов документален филм и доклад от 14 000 думи. Неговият антикорупционен фонд също така твърди, че Кабаева официално получава заплата от 785 млн. рубли – около 10,7 млн. долара годишно през 2019 г. – от банкера на Путин Юрий Ковалчук.

На кого са наложени санкции?

Тихонова и Воронцова са санкционирани от САЩ и Обединеното кралство.

Кабаева не е санкционирана, а бившата жена на Путин Людмила тепърва се тревожи за санкции. Людмила има вила в Южна Франция на стойност 4 млн. долара. Тя се опитва да продаде имотите си в Испания, опасявайки се от санкции, предаде „Ел Мундо“. Цената на един от имотите е 2,2 млн. евро.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук