ВМРО, Искрен Веселинов
на снимката: Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов

„Нямаме за цел да затъваме в блатото на коалиционен скандал. Той е безсмислен, а взаимните обвинения не водят до никъде“, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира обтегнатите отношенията в коалицията „Обединени патриоти“.

„Отношенията в „Обединени патриоти“ са пост-сеизмични трусове след земетресението на евроизборите. Нашият апел е колегите, които не получиха добър резултат, говоря специално за „Атака“, да приемат загубата. Нека търсят вината не в другите, а в себе си. Тогава отношенията могат да се нормализират“, смята Веселинов.

Според Веселинов накъде ще поеме т.нар. малка коалиция оттук нататък ще покаже единствено общата воля на трите партии в нея – ВМРО, НФСБ и „Атака“, но според него такава почти отсъства.

Той подчерта, че за предстоящите местни избори през есента отново е възможно самостоятелно явяване на патриотичните формации, както и коалирането им по отделно.

„Аз лично съм участвал с насрочването на 7-8 коалиционни съвета, които се бламират от колеги. В един момент търпението свършва“, категоричен е той.

Веселинов коментира още, че от около два месеца групата на „Обединени патриоти“ не води общ парламентарен живот, защото не се събира и не изработва общи позиции, а ги формира буквално в зала на базата на присъстващите депутати.

Напрежението в коалицията на патриотите коментира и заместник-председателят на парламента и депутат от „Атака“ Явор Нотев.

„Ще работим, както работим досега. Същественото в изявленията на Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са поетите ангажименти, съобразно управленската програма, за да довършим този мандат. Това е акцентът и това е основата, около която ще се градят нашите взаимоотношения.“.

Според него честите различия в начина на гласуване на трите патриотични формации в пленарна зала се дължат на факта, че всяка една от тях е запазила своята физиономия и отстоява собствените си виждания.

„Управленската програма е тази, която е в основата на дейността и на трите партии“, смята Нотев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук