Красимир Каракачанов

ВМРО води преговори с „няколко политически формации“ от патриотичния сектор за съвместно явяване на предсрочните избори, обяви лидерът на партията Красимир Каракачанов. По думите му официалните разговори ще започнат от понеделник на ниво ръководства.

Каракачанов не посочи конкретно с кой ще се водят преговорите, но каза: „Валери Симеонов – с него контактите не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме различно на изборите. Но с Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, а и не виждам смисъл. Човекът, който е основната причина за торпилиране на коалицията „Обединени патриоти“, той буквално на втория месец започна да плюе колегата си Симеонов. Няма смисъл да се повтаря едно и също“.

Партия ВМРО не е поддържала контакти и с „Воля“ на Веселин Марешки. Разговорите с лидера на партия КОД Петър Москов са били „нормални и тогава, и сега“, отбеляза Каракачанов.

На 30 април, от партията на Валери Симеонов – НФСБ също призоваха патриотичните формации да се обединят и да се явят заедно на изборите.

„Трябва да сложим край на опасните за демокрацията и държавата действия на новите улични демократи преди да бъдат нанесени непоправими щети! И това може да бъде постигнато само и единствено  чрез национално обединение на патриотичните сили, което да даде отпор на неолиберализма, пошлостта и чалгизацията в политиката! Призоваваме Ви да загърбим миналото и да поставим основите на националното обединение на патриотичните сили!“, написаха тогава от партията на Валери Симеонов.

Те призоваха всички партии от патриотичното пространство на незабавни консултации за подготвяне и провеждане на национален патриотичен форум.

Припомняме, че на парламентарните избори на 4 април, партиите от бившата формация „Обединени патриоти“  се явиха поотделно и нито една от тях не успя да премине 4-процентовата бариера. Най-близо до влизане в парламента бяха ВМРО, които получиха 3,64 процента.  „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“  събраха 2,37 % от гласовете, а „Атака“ едва 0.49%.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!