министърът
на снимката: Министърът на културата Боил Банов

В ново телевизионно интервю министърът на културата Боил Банов, който е разследван за корупция след широко рекламирани разкрития на депутатката от БСП Елена Йончева, внезапно призна, че Ангел Ангелов, който го е записвал, не го е заплашвал директно.

„Ангел Ангелов директно не ме е заплашвал. Идваха хора и ми казваха, че той ме е записал и ще ме размаже. В министерството той отговаряше за европейските програми. Преди да си тръгне не ме е заплашвал, а се държеше нагло и непочтително“, уточни Банов.

Той допълни, че ако някой го заплаши директно, веднага би подал сигнал. Според министъра Англеов се държал „нагло и непочтително“ към него. Банов отново повтори твърденията си, че записът е манипулиран.

„На записа е моят глас, но той е манипулиран. Вкаран съм в капан от малка организирана престъпна група. Правени са многократно записи – той е подправен, нагласен, рязан, съчетаван с други разговори, за да се получи нещо, с което мога да бъда рекетиран. Категорично твърдя, че е манипулиран и че съм вкаран в капан“, каза Банов. Това ще го докаже проверката на прокуратурата. Защитавал съм държавния интерес през цялата си работа“, категоричен бе министърът на културата.

Той призна, че приемайки поста на министър, е очаквал по него да се хвърля мръсотия и е предупредил семейството си за това. Всеки един министър си ходи с оставката в джоба“, каза още Банов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!