Египет летище

Египет възстановява международните полети

Египет постепенно възобновява полетите от 1 юли и открива всички летища в страната като част от плана за възстановяване на икономиката.

Всички повърхности в самолетите ще се дезинфекцират, ще се предлагат само напитки в метални кутийки и суха храна. Пътниците от някои държави с многобройни случаи на COVID-19 ще трябва да предоставят отрицателен резултат от PCR тест, преди да отпътуват. Всички ще трябва да подписват декларация, че не са заразени. Ще се пътува само с маски.

Чуждестранните туристи ще бъдат настанявани  в курортите, които са най-малко засегнати от Covid-19. Сред тях най-популярните са Хургада и Шарм ел Шейх.

Хотелите в Египет ще могат да работят само на 50% от капацитета си.  Носенето на маски е задължително на обществени места и градски транспорт.

Малта отваря границите си за туристи от 17 държави, България не е сред тях

Малта също отваря врати за туристи от 1 юли. Първоначално ще бъдат допускани граждани на  Германия, Австрия, Кипър, Швейцария, Исландия, Словакия, Норвегия, Дания, Унгария, Финландия, Ирландия, Литва, Израел, Латвия, Естония, Люксембург и Чешката република.

Карантина няма да се налага.

Избраните дестинации са тези, които очевидно се смятат за „безопасни“ от Малта по отношение на предаването на Covid-19.

Обещанието на местните власти е от 15 юли ограниченията да отпаднат и  за туристите от всички други дестинации.

Куба посреща чуждестранни туристи на малките си острови

Куба, чиято икономика зависи много от туризма, обяви, че ще отвори границите си за летовници на 1 юли. На първо време обаче те ще могат да почиват само на малки райски острови без да имат пряк досег с населението на основния остров.

От днес чуждестранни туристи ще могат да посещават малките кубински острови Кайо Ларго, Кайо Коко, Кайо Гилиермо, Кайо Крус и Кайо Санта Мария, обявиха от местното министерство на туризма.

Повечето полети ще бъдат директни, изпълнявани от чартърни компании и малки самолети.

Туристите са вкарали 3,3 милиарда долара в икономиката на страната през 2018 година.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!