Очаква се водният режим в Перник да отпадне в края на май, язовир „Студена“ се пълни с добри темпове. Това каза пред бТВ директорът на ВиК в града Борислав Иванов. Той уточни, че вече има 10 милиона кубика вода в язовира, а след включването на водопровода от София се стараят да ограничат ползването на вода от „Студена“, за да може да се напълни по-бързо.

Перник има вода само от 6 сутринта до 22 часа. Иванов увери, че аварията, за която са подали сигнал 70 човека от три входа за теч на вода, ще бъде отстранена най-късно до Великденските празници. „Сигналите са достигнали до нас, колегите са я проверили, преценили са, че не е толкова сериозна. Приоритет са тези, в които няма въобще или е наводнила имоти. Трябва да се изчака, за да се отстранят по-големите“, обясни шефът на ВиК-Перник.

От ноември Перник е на воден режим и почти няма вода нито за питейни, нито за битови нужди. В началото на януари пък стана ясно, че във въздуха им има завишени стойности на серен диоксид. Няколко дни след това се установи, че и в малкото вода, която тече по тръбите и заради която трима души бяха приети в болница със съмнения за ешерихия коли, има манган.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!