Тръмп

Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс се присъединява към окръжния прокурор на Манхатън в наказателно разследване срещу компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп, съобщиха от кабинета на Джеймс във вторник.

Разследването се провежда от 2019 г. То ще продължи като гражданско разследване, но наскоро службата информира компанията на Тръмп и за криминалния компонент.

„Информирахме компанията на Доналд Тръмп, че нашето разследване вече няма чисто гражданско естество. Сега разследваме активно и криминални действия на компанията съвместно с прокуратурата на Манхатън. За сега нямаме допълнителни коментари“., каза говорителят на Джеймс Фабиен Леви пред CNN.

Джеймс разследва финансовите сделки на бившия президент на републиканците, преди той да встъпи в длъжност.

От компанията на Тръмп отричат неправомерни действия и заявиха, че разследването на прокурора-демократ е политическо отмъщение.

В изявлението не се казва какво е превърнало разследването от гражданско в такова с криминален характер, нито дали към самият бивш президент на САЩ могат да бъдат отправени някакви обвинения.

През март 2019 г. Летисия Джеймс започна гражданско разследване на твърденията, че Доналд Тръмп е повишавал изкуствено стойността на активите си пред банките, когато е кандидатствал за заеми, и ги е понижавал, за да намали данъците си.

Разследването се ускори, откакто Тръмп загуби битката за втори мандат в Белия дом от демократа Джо Байдън. През лятото на миналата година главният прокурор внесе иск срещу компанията на Доналд Тръмп, сина му Ерик и личния му адвокат.

Няколко финансови сделки с имоти на Тръмп се разглеждат като част от разследването, включително имението Seven Springs Estate в окръг Уестчестър, Ню Йорк; 40 Wall Street, сграда в Долен Манхатън; Trump International Hotel и Tower Чикаго; и Националния голф клуб Тръмп в Лос Анджелис.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук