yanko_ivanov
На снимката: зам.-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов

Премиерът Бойко Борисов назначи Янко Иванов за заместник-министър на земеделието, храните и горите. Иванов застава на мястото на Цветан Димитров, който беше освободен от поста на 18 юли, съобщиха от правителствената пресслужба. Ресорът на новия заместник-министър е ветеринарно-медицинската дейност.

Янко Иванов е завършил ветеринарна медицина във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора, а по-късно работи като доцент в Централния научноизследователски ветеринарномедицински институт в София. Бил е генерален директор на Националната ветеринарно-медицинска служба към министерството, а по-късно става и регионален координатор за Балканите по проект за „Предотвратяване на пандемията от птичи грип“, финансиран от ФАО, ООН.

Постът на зам.-министър във ведомството на Румен Порожанов остана вакантен, след като на 18 юли протестиращите животновъди се задоволиха с уволнението на Цветан Димитров и още трима висши служители в Министерство на земеделието, храните и горите, за да спрат действията си.

Протестите пред Министерски съэвет бяха отприщени заради евтаназирането на животни с цел ограничаване на епидемията от чума по дребния добитък. Демонстриращите животновъди бяха бесни, че стадата им биват избивани без преди това надлежно да им е разяснено какво става. Имаше и съмнения, че са евтаназирани и животни, за които не е изяснено дали са болни, но те бйха категорично отхвърлени от директора на БАБХ Дамян Илиев, чиято оставка също бе поискана, но не бе получена.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук