Тихомир Безлов
на снимката: Тихомир Безлов, Център за изследване на демокрацията

Около законът за приватизацията явно имаше някакви договорки между политическите партии. Това каза в интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

„Интересното на този лобистки закон е, че явно е имало дълга подготовка за приемането му. Всички партии го подкрепиха, включително „Воля”, а БСП не присъства в залата. Единствено партията на Симеонов беше против. Явно е било подготвено. Имало е дълго сондиране и организиране. Според мен, се използва тази особена ситуация в страната – точно след ескалацията на напрежение след евтаназията на животни в Странджа, решенията на КЗК за ЧЕЗ и „Нова телевизия”, коментира Безлов.

На въпрос кой е двигателят на законопроекта, експертът заяви, че след ветото на президента се е откроил един ясен защитник на закона – Волен Сидеров.

„Впрочем, всички перипетии около Агенцията за приватизацията, за приемане на арбитража за БМФ, показваше, че имат някаква връзка с АТАКА. По отношение стабилността на правителството – засега не виждам да има причина патриотите да се разделят. Те твърде много зависят един от друг, но предполагам, че конфликтите между АТАКА и НФСБ ще продължат, но няма да излязат от правителството.Но, ако една от тези партии излезе, например на Валери Симеонов, „Воля” с удоволствие ще я замени. От гледна точка на Симеонов, като възможност да влияе и да следва линията си, е много по-ефективно да стои в коалицията и да бъде вицепремиер. Ако Сидеров реши да се оттегли, това ще доведе до неговото маргинализиране. Те някак изглеждат обречени да стоят заедно”, допълни експертът.

Според него Законът няма да облагодетелства братя Домусчиеви.

Подробностите може да прочетете по-късно в рубрика ИНТЕРВЮ на ДЕБАТИ.БГ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук