Олимпиада

Япония на всяка цена ще проведе олимпийските игри в Токио догодина обеща министър-председателят Йошихиде Суга. Неговите усилия ще бъдат насочени за задържане на ниски нива на заразените и предотратяване на голямо разпространение на коронавируса в азиатската страна.

„Изпълнен съм с решителност да проведа олимпийските и параолимпийските игри в Токио следващото лято като символ на победата на човечеството над коронавируса. Ще направим всичко възможно да организираме тези състезания безопасно“, заяви Суга в първата си реч в парламента.

Заради пандемията игрите бяха преместени за 2021 г., но съмненията за провеждането им остават на фона на разпространението на коронавируса по света.

Япония проучва възможността за поръчка на ваксини за цялото население. Надеждите на правителството са, че такива ще има до края на годината, като все още се проучва безопасността и ефективността им. Беше сформирана и работна група, която ще оцени възможни сценарии и варианти за прилагане на мерки, които биха позволили за провеждането на игрите в график през лятото на 2021 г. Очаква се резултатите от да бъдат обявени до края на годината.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!