протест

110-а поредна вечер центърът на София събра недоволните от управлението. Хората продължават да настояват за оставката на правителството и на главния прокурор и за провеждането на честни избори. Тази вечер протестът се провежда под надслов: „Без отказване“. С мотото протестиращите искат да покажат, че няма да се откажат въпреки коронавируса и предстоящото захлащане на времето.

протест

В изказването си от протестната трибуна тази вечер Арман Бабикян, който е част от „Отровното трио“ отправи остри критики към изказването на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов, който тази сутрин пред bTV заяви, че „хвърлящите яйца протестиращи трябва да бъдат глобявани“.

 

„Един истински творец, който настоява за моралното си право да дава красота на света, независимо дали е скулптор, поет, режисьор, би трябвало да има усещане кое е това, което омърсява една институция или сграда. Бих казал, би трябвало Вежди Рашидов да разсъждава по-малко за парите си в КТБ и да се замисли поне за миг дали сградите, за които говори не са омърсени от вътре, от неговите съпартийци, съуправляващи. Дали не са омърсени с корупция, с калинки? Изглежда тази мръсотия г-н Рашидов не вижда“, заяви Бабикян.

Бабикян добави, че Рашидов не говори като творец, а като партиен секретар на ГЕРБ и позицията му е жалка и даде за пример над хилядата представители на творческата гилдия, които застанаха с имената си зад протеста и неговите цели.

По-рано през деня от „Отровното трио“ съобщиха, че заедно с отзовалите се на тяхната покана представители на ПП „Има такъв народ“ и Гражданска платформа „Изправи се.БГ”, ще създадат обща мрежа от доброволци – наблюдатели на изборния процес.

 

протест

Протестът протича спокойно, без провокации. Движението по бул. “Цар Освободител“ и БНБ отново беше блокирано.

Тази вечер протестът е подкрепен от възрастни хора. Те издигнаха транспарант с надпис – “Стига пенсионерска мизерия“ и изразиха възмущението си от отпуснатите им 50 лв. бонус.

протест

По-рано днес майки на деца с увреждания протестираха пред социалното министерство срещу предложените промени в Закона за личната помощ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!