Явор Божанков
На снимката: Явор Божанков

Налице е брутално откъсване на политиката от реалния живот. Има огромно недоверие в политическите лидери, затова те търсят начин да предложат фигура, зад която другите да се промушат зад гърба ѝ. Това коментира отлъченият от БСП депутат Явор Божанков, който в момента е независим.

Според него „ситуацията е почти безизходна“ и има „скъсване между политическия свят и реалния свят“.

„Всяка партия и институция у нас в момента е във война с другите за надмощие“, заяви Божанков пред БНР.

По думите му приоритетите в декларацията на ПП звучат твърде добре, но основните проблеми в политическата система не са в тази декларация. Божанков посочи, че вторият мандат е обречен.

„Уж всички изповядват горе-долу едни и същи задачи, но търсят просто вариант да не са виновни за отиването на избори“, подчерта Божанков.

„Изпокараните един с друг политически лидери, „държат цяла България за заложник“, смята депутатът.

„Има цяло поколение в политическата система, което вижда, че си отива, но ще занимава целия български народ с неговото отиване още време“, изтъкна той. И прогнозира, че предстои „избор между Изтока и Запада, между популизма и нормалното.

„Тази ситуация може да избие и в повишаване на резултата на популисти, но може да дойде и нещо ново, модерно, европейско, защото няма вакуум в политиката“, обобщи Божанков.

Той посочи, че има „процес на формиране на ново ляво, на възкресение на НДСВ“, а „старите политици виждат, че нещо ново трябва да се случи, усещат го във въздуха“.

Реформите са неизбежни, но докато персонално не се сменят лидерите, няма как да се случат, убеден е Божанков.

Още актуални коментари – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук