Явор Божанков
На снимката: Явор Божанков.

Ново мнозинство вече е съставено. Мнозинството свали председателя на Народното събрание, мнозинството проваля кворума всяка сутрин, мнозинството е между ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. Те фактически са мнозинство. Същото това мнозинство свали кабинета.

Това каза в интервю за ДЕБАТИ.БГ народният представител от „БСП за България“ Явор Божанков.

Ново мнозинство има. Проблемът е, че това мнозинство, сваляйки кабинета, нито провежда заседания, нито комисии. Очаква ни гласуване на законопроекти, които касаят европейските фондове, законопроекти, свързани с Плана за възстановяване, който не може да действа без да променим около 20 закона. В същото време тези хора провалят кворума. Те вече имат мнозинство, свалили са кабинета. Въпросът оттук нататък е да кажат какво смятат да правят. Дали има нови избори, или не, как ще се развие ситуацията с връщането на мандатите – това не отмена факта, че ние трябва да свършим тази работа. Тя не е партийна, а става въпрос за България.

Вървим ли към нови избори и какво ще се случи с актуализацията на бюджета – четете цялото интервю с Явор Божанков днес на ДЕБАТИ.БГ…

Още актуални коментари – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук