Йордан Цонев, ДПС, демонтаж, коалиция, правителство
на снимката: Депутатът от ДПС Йордан Цонев

Миналата седмица председателят на „Републикаци за България” и бивш член на ГЕРБ Цветан Цветанов отправи остри критики срещу партия ГЕРБ и настоящото правителство. В интервю за „Нова” телевизия Цветанов обяви бившите си колеги от ГЕРБ, че обслужват интересите на ДПС.

„В много случаи ДПС и ГЕРБ са като едно цяло”, каза Цветанов след учредяването на партията си.

Няколко дни по-рано, пак Цветанов заяви, че от ДПС зависи дали този парламент ще си изкра мандата.

В отговор на всички тези обвинения, днес Йордан Цонев, депутат от „Движението за права и свободи” и заместник-председател на групата в парламента, заяви:

„Откога взехме да вярваме на Цветанов? Аз знам, че с това (че лъже-бел.ред.) е известен в обществото. Когато говореше за лекарите, излъга ли? Когато говореше, че не е подслушвал незаконно, излъга ли? Когато говореше за един куп други неща, за апартаменти и т.н.?”

И добави:

„Няма нищо вярно в това, което говори. Директно и в прав текст. Нищо от това, което говори не е вярно.”

Той категорично отхвърли обвиненията на Цветанов, че министри са уволнявали горски по списъци на ДПС.

„Изобщо той ми прилича късния, изгонения Местан. Той абсолютно по същия начин се държи. Идва и започва като Местан да продава, изгонен за хиляди грехове, включително за най-тежките – към държавата, и започва да продава евроатлантизъм. Всеки, който направи политически проект, започва да плюе по ДПС, да се качи върху гърба на ДПС, за да го забележат, защото политически е незабележим като нов проект. И започват да продават идеята за евроатлантизма. Само да му кажа със съжаление на Цветанов, че тази ниша отдавна е заета (на продавачите на евроатлантизъм), примерно, от групата около Кръстев и Прокопиев. Истинският евроатлантизъм го прави българския народ и българските институции, и политическите партии, които участват в този процес”, каза Цонев.

Той отхвърли и твърденията, че хора на ДПС управляват.

„Хората на ДПС са пометени от тази власт. Няма нито един назначен човек от ДПС”.

Цонев заяви, че партията му подкрепя онази част от протеста, която иска реформа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!