Камерън Белами

Южноафриканецът Камерън Белами завърши успешно най-дългото окенско плуване, след като измина 151.7 км от Барбадос до Санта Лучия за 56 часа и 36 минути.

37-годишният рекордьор започна своето плуване от залива Св. Петър в Барбадос събота сутринта и го завърши в около 17:00 ч. в неделя в Санта Лучия (Карибите), където бе посрещнат от министър председателя Ален Частан.

Белами, който има плувания в Индийския океан и Ла Манша, пристигна в добро настроение и няма проблеми със здравословното му състояние, съобщават местните медии. Той подобрява рекорда за най-дълго плуване от 124.4 км на Клои Маккардел, поставен преди пет години и признат от Федерацията по маратонско плуване.

Белами се хранеше на всеки час и пиеше вода на 30 минути, следвайки установен график, който цели тялото му да остане захранено и хидратирано. Той бе намазан с лосион, съставен на цинкова основа, за да се предпази от солената вода и слънчево изгаряне.

Също така Белами използва вазелин, с който намазва устните и езика си на всеки час, и вода за уста отново против солената окенска вода.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!