Като част от първия етап на ответни мерки Москва затваря кореспондентския офис на германската телевизионна и радио компания „Дойче веле“.

Руската федерация започва процедура за признаване от компетентните органи на „Дойче веле“ за чуждестранен медиен агент.

Москва започва да оформя списък с представители на германските структури, участващи в ограничаването на излъчването на RT DE, и ще им бъде забранено да влизат на територията на Русия.

Руската федерация отменя акредитацията на всички служители на руското бюро на „Дойче веле“.

Припомняме, че на 2 февруари германският регулаторен орган за радио и телевизия обяви, че забранява излъчването на канала RT DE заради липсата на лиценз за излъчване. Телевизията беше блокирана от европейската сателитна мрежа на 22 декември по искане на германските власти, по-малко от седмица след пускането ѝ в ефир, но все още беше достъпна по интернет и чрез мобилно приложение. В отговор на по-ранното решение RT DE заяви, че спирането му е „незаконно“ и е резултат от политически натиск от страна на Берлин в момент на дипломатическо напрежение между Германия и Русия.

Ръководителят на руската държавна телевизия RT заяви, че немскоезичният канал на мрежата ще продължи да се излъчва, след като германски регулаторен орган забрани излъчването му на фона на нарастващото напрежение между Москва и Запада.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук