Полиция, МВР

Костариканецът Виктор Спига, когото българската полиция издирва във връзка с изчезването на 47-годишната Алена Щерк, е бил задържан от полицията в Италия.

Спига е бил арестуван от органите на реда в град Асколи Пичено, Централна Италия. Това е станало около 20 минути след полунощ местно време. Той е бил задържан от полицаите на влизане в хотела, в който е бил отседнал. По информация на близки до разследването Спига, който има италианско гражданство, е бил с лек автомобил, взет под наем в България.

Предстои МВР да изпрати необходимите документи, за да може италианските власти да решат дали Спига да бъде екстрадиран у нас.

По думите на адвокатът на Спига Любен Казанлиев, полицията не се е свързала с него през уикенда, за да говорят за Виктор Спига и дали той е заподозрян. Адвокатът заяви, че не знае дали клиентът му е задържан.

Казанлиев смята, че някой има интерес да разпространява невярна информация за клиента му. Според него е невъзможно клиентът му да е задържан толкова бързо, тъй като има административни пречки. Той уточни, че трябва да се подаде европейска заповед за арест (ЕЗА), която да се преведе на местния език и чак тогава да се приведе в изпълнение, а това не може да се случи в рамките на 1-2 дни.

Междувременно полицията официално потвърди тази сутрин, че откритото тяло на жена в района на Батановци до Перник е на 47-годишната Алена Щерк, която беше в неизвестност от петък. Приятели на IT специалистката открили тялото до пречиствателна станция на пътя Перник-Радомир и подали сигнал в полицията.

Спила е основен заподозрян по случая. Той е роден в Коста Рика, има и италиански паспорт. Смята се, че той се е разделил с изчезналата Алена Щерк преди месеци. Предполага се, че Виктор Спила е напуснал пределите на България в деня на изчезването на бившата му приятелка. Пътуването е било планирано, купил е билетите 10 дни по-рано. Основната версия на разследването е любовна драма.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук