панаир на книгата

Срещи с известни български писатели, много премиери и раздаване на автографи на 48-ия Софийски панаир на книгата. Официалното откриване на 48-ия международен панаир на книгата ще бъде днес в 11:00 часа в централното фоайе на Националния дворец на културата.

Любимото на всички четящи хора и най-мащабно книжно събитие, пропуснало физическото си издание през декември 2020 година, ще събере в Коледния дом на книгата запалени читатели, писатели, издатели, умели преводачи и ненадминати илюстратори на цели 800 квадратни метра в НДК.

В шестте дни, между вторник (7 декември) и неделя (12 декември), при пълно спазване на противоепидемични мерки, Софийският панаир на книгата ще представи разнообразна културна програма, наситена с премиери на книги, срещи с автори и издатели, Софийски международен литературен фестивал и Детски литературен фестивал.

„Да се организира и провежда Софиийски международен панаир на книгата по време на криза е не само смелост, но и голяма отговорност и изпитание на всичко научено до момента. Искам да кажа едно голямо „Благодаря!“ на всички участници в 48-ото издание на този мащабен форум, защото без тях нямаше как то да се случи. За всички гости: в културната ни програма има над 40 събития, всяко едно от които заслужава вашето внимание – очакваме ви от 7 до 12 декември, в НДК“, сподели Мая Атанасова, член на УС на Асоциация „Българска книга“.

Още в първия ден от 48-ото издание на Софийския панаир на книгата, ще можете да се срещнете с известната българска писателка Теодора Димова и да получите автограф от нея на щанда на издателство „Сиела“/ на щанд номер 113.

В следващите дни, всички гости на панаира ги очакват срещи с Иво Сиромахов, Ирена Иванова, Алек Попов, Десислава Йорданова – Пурко, Деляна Манева, Нели Митева, Камелия Кучер, Добромир Банев, Йордан Евтимов, Кирил Нейков, Петър Чухов, Елена Алексиева, Георги Господинов, Захари Карабашлиев; ще има срещи и с Мадлен Алгафари, Мария Касимова-Моасе, Мария Николова и Васил Попов – най-новите автори на аудиосъдържание.

А актьорите Богдана Трифонова, Йоанна Темелкова и Владимир Пенев ще прочетат от техните истории щанда на сторител/ в литературен клуб Перото, както и много други литературни удоволствия и изненади за читателите.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук