Николай Проданов
на снимката: зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов

Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов заяви, че показното бягство на рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев е по вина на неопитни служители на Централния софийски затвор.

Пред БНР Проданов каза, че огнестрелното оръжие, използвано при бягството, е било внесено в затвора преди време.

По-късно днес ще бъдат представени изводите на работната група на ведомството, която разследва бягството.

„За млади хора става въпрос по принцип. Въпросното отделение, което в края на краищата е отговорно за бягството, са все млади хора и комисията излиза с предложение спрямо тези наши служители да се заведат дисциплинарни производства. Аз мисля, че не бива да правим публични все още техните имена”.

Вече повече от 10 дни няма и следа от двамата затворници.

В полицията са получени стотици сигнали за това, че двамата избягали затворници Владимир Пелов и Радослав Колев са видени на различни места в страната. Нито едно от обажданията до момента не е довело криминалистите до конкретни следи.

Последният по конкретния сигнал даден е от преди ден, тогава в МВР постъпва информация, че двама души са забелязани във вила близо до село Огоя, който се намира до Своге. На място са били изпратени сили на полицията, които са претърсили района, но двамата затворници не са открити.

Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха миналия вторник от централния Софийски затвор след като изстреляха по надзиратели и ги заплашиха с оръжие. Все още продължава разследването как Пелов и Колев са сдобили с пистолет. Следствието по случая се води в СДВР, но в издирването на двамата мъже участват всички областни  дирекции на МВР в страната.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук