Венцислав Мутафчийски
Брифинг на ген. Венцислав Мутафчийски

Днес са установени още 13 случая с коронавирус, което прави вече 107 случая у нас. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски, на редовната пресконференция. Два от случаите са в Пловдив и те са първита за града. Последните двама души бяха обавени от генерала след пресконференцията.

 

Запитан за днешните автобуси, които пристигнаха от Германия и Испания на международната автогара с български граждани, без да бъдат прегледани, Мутафчийски отговори, че тези лица трябва да бъдат под карантина и попадат под ударите на закона, ако нарушат карантината.

„Доста случаи такива имаме, завеждат се преписки. Качественото преглеждане на 40 000 души, които се прибират на българска територия, е невъзможно“, добави още Мутафчийски.

От днешните случаи 2 проби са положителни от Смолян, 2 от Пловдив и 7 от София. В Смолян става дума за контактни лица с вече установен със заразата човек. В Пловдив  единият лежи в инфекциозна клиника, другият е приходящ и ще бъде издирен и уведомен, добави Мутафчийски.

От днешните случаи в София единият е свързан с Банско, прибрал се от Банско преди дни, съобщи още Мутафчийски. Стабилно е състоянието на днешните случаи. Днес има и дете с коронавирус, което е на 8 години, което няма оплаквания, но е контактно и на баща си, добави той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!