Доналд Тръмп

Майкъл ван дер Веен, един от адвокатите, представляващи Тръмп в процесa му по импийчмънт, изнесе встъпителното си слово пред Сената, съобщават от Би Би Си.

Той нарече процеса по импийчмънт „политически мотивиран лов на вещици“ и заяви, че той няма нищо общо с фактите.

Ван дер Веен твърди, че речта на Тръмп не е призовававала към насилие от страна на поддръжниците му. Освен това той заяви, че и оспорването на изборния резултат е било законно.

„В миналото много други кандидат-президенти са се възползвали от същите инструменти, за да разсеят собствените си съмнения в изборния резултат.“, добави той. След което той показа клипове от 2017 г., когато демократите се противопоставиха на резултатите от изборите.

Майкъл ван дер Веен каза, че има доказателства, че бунтовете на 6 януари са били „предварително планирани“.

„Фактът, че тези атаки са били предумишлени, показва нелепостта на подбудителните обвинения срещу [бившия] президент. Не можете да подбуждате това, което вече е трябвало да се случи.“

Речите на 6 януари

Той твърди, че на 6 януари Тръмп е призовал за „мирно и патриотично“ шествие до Капитолия. А призовавайки своите поддръжници да се „борят ожесточено“, Тръмп просто е използвал похватите на политическата реч, казва Ван дер Веен.

„И ако не се борите ожесточено, вече няма да имате държава.“, каза още тогава Тръмп.

Тогава около 12 души излязоха на сцената, преди той да говори, включително синовете му, членове на Конгреса и юрист.

Ето някои от поразителните коментари, които те направиха:

Доналд Тръмп-младши, най-големият син на бившия президент, каза: „Всички сме нащрек“, обяснявайки, че той и други привърженици на Тръмп чакат да видят как членовете на Конгреса ще гласуват за резултатите от изборите. Той предупреди членовете на Конгреса, че ако не гласуват за отмяна на резултатите, „ние ще дойдем за вас.“

Катрина Пиърсън, бивш съветник на Тръмп, заяви: „Американците ще отстояват себе си и ще защитят правата си и ще поискат политиците, които избираме, да направят същото иначе ние ще се справим с тях. “

Лицата, изказали се на митинга, защитиха своите коментари. Те заявиха, че са били погрешно разбрани, заради което и само Тръмп е изправен пред съда.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук