Жените имат по-висока средна телесна температура от мъжете

Проучване, направено от Медицинския факултет на Университета на Мериленд, публикувано в мрежата JAMA, установява, че макар телесната температура да варира при различните хора, телесната температура на жените е по-висока от тази при мъжете. След като тялото е свикнало на по-високата температура, по-студеният въздух се усеща още по-хладен.

Жените, които взимат противозачатъчни, имат дори по-висока телесна температура

Всичко посочено горе се усилва, ако жените използват противозачатъчни. Макар и понякога да не се забелязва, хормоните влияят на телесната температура. Тъй като контролът на раждаемостта засяга женските хормони, той може да повиши още повече телесната температура, което прави жените още по-чувствителни към студа.

Жените имат по-студени крайници от мъжете

Първото нещо, което често ще чуете да казват жените, когато забележите колко им е студено: Ръцете и краката им замръзват. Според проучване, публикувано в британското медицинско списание The Lancet, ръцете и краката на жените са по-студени от тези на мъжете с няколко градуса.

Жените имат по-бавен метаболизъм от мъжете

Според статия, публикувана в Journal of Applied Physiology, мъжете имат метаболитна скорост, която е с около 23 процента по-висока от тази при жените. Метаболизмът е скоростта, с която изгаряме храната, за да захраним тялото си, като страничен продукт от този процес, се образува енергия, която загрява тялото. Така че телата на жените са по-студени от тези на мъжете, защото метаболизмът им е по-бавен.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук