Кирил Петков и Томислав Дончев
Снимка: стоп кадър бТВ

След като Кирил Петков поиска лидерски дебат с основния си опонент Бойко Борисов, а той категорично му отказа, понеже така или иначе, от много дълго време избягва да се появява пред журналисти, и в парламента, и по телевизиите, бТВ решиха да направят компромис и да направят дебат с вторите ешалони на партиите.

В него трябваше да се сблъскат от една страна – ГЕРБ, ИТН и Възраждане, и от друга – Продължаваме промяната, Демократична България и БСП. За ужас на водещата обаче, вместо Венко Сабрутев от ПП се появи Кирил Петков. Това явно наруши сценария, но все пак беше в полза на зрителите понеже имаха възможност вместо ексдепутата Сабрутев да чуят експремиера Петков.

По някаква причина това развитие доведе почти до истерия водещата Мария Цънцарова, която беше някак си прекомерно възмутена. За капак, и ГЕРБ нарушиха регламента и в студиото внезапно и немотивирано се появи Томислав Дончев, който обясни, че просто се разхождал наблизо и решил да влезе в студиото и да поговори малко. Този факт обаче, не впечатли чак толкова водещата, колкото появата на Петков.

Тези промени доведоха до размяна на бързи политически удари между Петков и Дончев, като бившият премиер непрекъснато питаше от какво се страхува лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че не иска да се появи на дебат. Този въпрос очевидно много обиди Дончев и колежката му Деница Сачева и те напуснаха студиото.

След тази случка разговорът в студиото не беше особено интересен и всички повториха познатите тези, които слушаме през цялата предизборна кампания. Изключително лошо впечатление направи отсъствието на ДПС от дебата, но те така или иначе няма какво да кажат на гражданите, тъй като вече си осигуриха над 100 секции в съседна Турция и няма смисъл да дебатират.

Дали внезапната поява на Кирил Петков и на Томислав Дончев е резултат от типично нашенския хаос и неразбория, или от добре премерени предизборни стратегии, от които и двете страни са се опитвали да извлекат полза, вероятно никога няма да разберем. По-интересно обаче е поведението на водещата Цънцарова, която явно бе инструктирана от ръководството си през слушалките в ефира, и която вместо да бъде безпристрастен арбитър между спорещите политици, по време на разговора, и особено на финала му, беше изключително непрофесионално и неприлично агресивна към Кирил Петков. Сякаш беше влязла в панталона на Томислав Дончев.

На какво се дължи поведението на Цънцарова публиката не знае, но остана усещането, че водещата не е безпристрастна и то до такава степен, че на моменти нарушаваше не само журналистическата етика, но и нормалната човешка толерантност. Единственото, което ясно се разбра беше, че водещата е много ядосана, защото някой ѝ беше развалил сценария, заради което вероятно после щяха да й се карат.

Още актуални коментари – четете ту

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

3 КОМЕНТАРИ

  1. Защото показа че не е никакъв журналист ,а говорителят на Герб ! Дали щеше да държеше такъв тон на устатия си и циничен бос? Само като и каже ПКП и на вторият ден ,вече нямаше да бъде журналистка.Намерила е църква да се кръсти ,а младите и възпитани мъже на П.П.6не са за нашия бай Ганювси манталитет особено на пишман политици като Б.Б.

  2. Цънцарова е смешна, арогантна и злобна. Какъв непрофесионализъм! Откъде тази агресия, Марийче?! Имаш ли си гадже?? Ако не, време е да си намериш, та да се поуспокоиш.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук