От днес всички клиенти на фалиралото кипърското застрахователно дружество „Олимпик“, които не са сключили договор с друг застраховател, остават без „Гражданска отговорност“.

От МВР казаха, че ще дадат няколко дни гратисен период за тези шофьори.

Засега при проверка те няма да бъдат глобявани, а само предупреждавани.

Късно в петък десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета.

Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания „Олимпик“.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията, трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на „Олимпик“.

Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

По данни на Комисията за финансов надзор прекратените застрахователни полици са на стойност 9,350 милиона лева.

Заместник-председателят на Комисията Ралица Агайн вече допусна, че Българският гаранционен фонд може да съдейства за търсене на правата на засегнатите шофьори.

В специално интервю за ДЕБАТИ.БГ депутатът от БСП Румен Гечев допусна, че дружеството всъщност може да е собственост на българи. Вижте повече ТУК.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук