молове и фитнеси

Възможно е още следващата седмица да се стигне до затваряне на фитнеси и молове в столицата. Това ще бъде следващата мярка ако случаите на заразени с коронавирус продължат да се увеличават. Това заяви тази сутрин пред Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя уточни, че такова е предписанието на директора на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев.

По думите ѝ болниците в града все още могат да понесат натиска от пациенти. Но ситуацията вече доближава момента, в който системата ще започне да изпитва големи трудности.

Фандъкова добави, че се надява детските градини и училищата за децата до четвърти клас да не затварят. Това ще е последното нещо, което ще се предложи, обеща Фандъкова. Кметът напомни, че решението се взима от експертите и лекарите.

„При малките ученици и детските градини може да се спазват мерките, защото се работи в една стая, не се смесват с паралелките“, каза още тя.

За последното денонощие новите случаи на коронавирус в столицата са 552.  На територията на София вече беше спрян плановият прием в болниците и профилактичните прегледи. Учениците от 5-ти до 12-ти клас се върнаха отново на обучение онлайн. Беше въведен и нов вечерен час за заведенията- 22 часа. За момента молове и фитнеси остават отворени при спазване на противоепидемичните мерки

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!