Йорданка Фандъкова
На снимката: кметът на София Йорданка Фандъкова

От утре се затварят всички нощни заведения в столицата. Мярката ще важи през следващите две седмици. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Решението идва след среща с общинския щаб и на база повишените случаи на COVID-19 и хоспитализираните пациенти в София.

Фандъкова призова фирмите в София при възможност да пуснат служителите си да работят онлайн, съобщи бТВ.

Сутринта през бТВ Фандъкова намекна за решение за затваряне.

„След увеличението на болните от коронавирус, започва да се усеща и недостиг на легла в болничните заведения. Няма здравна система в света, която да издържи много голямо увеличение на пациентите, това е водещото. На първо място е запазване на здравната ни система.

Ако се окаже ефективна мярка тази със заведенията, няма да се наложи налагане на вечерен час. Вечерният час предполага след даден час да не се събират хора. Да намалим събиране на хората при неспазване на дистанция е основното, което трябва да направим“, заяви Фандъкова.

За всички работодатели и директори на болниците е важно да спазват и да изискват мерките. Най-голям риск има на работното място, където хората общуват и са по цял ден. Трябва да се спазват мерките“, призова кметът.

Вчера подобни мерки относно нощните заведения обявиха местните власти в Перник и Сливен

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!