Бойко Борисов: Окончателно отваряме заведенията на 1 март

Ще спазим ангажимента си и ще отворим заведенията на 1 март, повече по тази тема няма да се говори. От утре пускаме и всички паралелки ученици в малките населени места.

Това стана ясно от думите на премиера, който е в Исперих заедно с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и финансовия министър Кирил Ананиев.

Заведенията не работят от близо 2 месеца и половина, от 28 ноември, с изключение на тези, които извършват доставки. Въпреки протестите на бранша, на тях не им беше позволено да започнат работа заедно с фитнесите и моловете.

Министрите посетиха болницата в града, чиито директор – д-р Абдулах Заргар преди няколко седмици получи българско гражданство, след като такова му е било отказвано близо 10 години.

В своя пост във Фейсбук Борисов благодари на медиците за усилията и добрата работа и заяви, че до края на месеца болниците ще получат парите за увеличение на заплатите, както и парите за медиците на първа линия.

С 50 милиона лева за първи път държавата в края на миналата година финансира и общинските болници, които откриха ковид-отделения. Близо 500 000 лева от тях получи болницата в Исперих.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!