мол

От днес, 18 май, търговските обекти тип мол отварят отново врати. Разпоредбата за организация за отваряне е на премиера Бойко Борисов. От днес отварят и фитнесите.

В моловете е създадена строга организация. За вход и изход ще има отделни врати. В асансьорите няма да бъдат допускани повече от четирима души, а на ескалаторите – повече от седем, на разстояние от 1,5 метра.

Във всички вътрешни пространства маските остават задължителни, а от наемателите на магазините се очаква да осигурят дезинфектанти и спазването на дистанция.

До решението за отварянето на моловете се стигна след среща на премиера Бойко Борисов с представители на тези обекти, която се проведе в петък.

По време на срещата детайлно бяха разисквани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Във фитнесите уредите ще могат да се използват, като те ще бъдат дезинфекцирани след всеки, който ги е използвал. Групови занимания също ще има, но те ще се осъществяват с до 10 човека.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук