От известно време в САЩ е разрешено качването на самолет с животно за „емоционална подкрепа”. Според новото законодателство, дори и на местата, на които е забранено влизането с животни (като, например, в самолет), вече може да заведете домашния си любимец, ако имате документ, удостоверяващ, че той ви подкрепя емоционално. Следващата история е за едно такова животно.

Това зайче разтопи сърцата на милиони потребители в интернет и буквално стана сензация. Зайчето с бяла якичка и папийонка пътува в първа класа по време на 11-часов полет от Сан Франциско до Япония.

зайче

Зайчето Коко живее луксозен живот и много западни медии твърдят, че има по-голям опит с пътуванията, отколкото много от нас.

8-годишното зайче има собствена седалка и възглавница на самолета. Една от стюардесите била толкова впечатлена от сладкото животно, че поискала от своя колежка да се сменят, за да може тя да обслужва зайчето.

Това не е първият полет на Коко. Преди 3 години, собственикът й решава да се премести от Япония в Калифорния. Тогава 32-годишната Такако трябвало да превозва животното в багажното отделение, но сега жената се притеснявала, че Коко е прекалено стара, за да пътува там. Затова Такако решила да регистрира животното като „емоционален помощник” и да го вземе със себе си на борда на самолета.

зайче

Такако платила 100 долара, за да регистрира зайчето.

Когато самолетът излетял, жената видяла, че седалката до нея е свободна и стюардесите разрешили на Коко да се „отпусне”.

Всички се притеснявали, че Коко ще ходи по нужда, където свари и ще започне да скача из самолета. Но животинката се държала повече от прилично.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!