„Зелените коридори“ в София продължават да работят на пълни обороти и в почивния ден. В София, освен в големите пунктове, ваксини се поставят и в 8 ДКЦ-та. 

В „Пирогов“ се работи между 08:30 и 17:30. От Портала съобщават и че лечебното заведение намалява цената на PCR тестовете от 100 на 80 лева. Целта е те да станат максимално достъпни за пациенти със симптоми.

Пред другия голям пункт в столицата, този на болница „Александровска“, също от рано сутринта имаше желаещи за ваксина. Записване не е необходимо, пунктът ще работи до 17 часа с ваксините на „АстраЗенека“, „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Модерна“, съобщават от Единния информационен портал.

От 9 часа работи и ваксинационният център на ВМА, където от 13 май се правят имунизации и с „Модерна“. Кабинетът също работи без предварително записване, но до 12 часа днес.

От 17 май осем поликлиники в столицата пускат също т.нар. „зелени коридори“ за ваксиниране срещу Covid-19. Те ще работят на територията на 8. ДКЦ, 11. ДКЦ, 12. ДКЦ, 13. ДКЦ, 17. ДКЦ, 18. ДКЦ, 20. ДКЦ и 24. ДКЦ.

Малко над един милион и 100 хиляди са поставените дози у нас, а малко над 409 хиляди са хората със завършена имунизация – повечето с двудозов препарат.

Ваксинирани напълно са близо 5% от българите, а 9.6% имат поставена поне една доза. Въпреки това България е страната от ЕС с най-малко поставени ваксини.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!