Партия „Воля“ определя като правилен ход евентуалното обединение на патриотичните партии в България и конкретните условия, предложение от ВМРО, се казва в съобщение на пресцентъра на формацията.

От партията подкрепят предложението на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов лидерите да не са водачи на листи ще предотврати всякакви опити за атаки, свързани с отдавна решени проблеми в отношенията им.

Компромисът и загърбването на егото са важни условия за постигане на патриотично обединение, смятат от формацията.

„Силно патриотично обединение ще бъде единствената стена пред опитите за налагане на вредната за обществото ни „джендър идеология“. Широко представителство на патриотично настроените избиратели ще може да постави като основен приоритет въвеждане на адекватни антикризисни мерки в подкрепа на гражданите и малкия и среден бизнес, ще бъде отпор на опитите за вмешателство от страна на чужди емисари в управлението на България и ще бъде гарант за защитата на националните интереси“, се казва в съобщението.

Преди два дни ВМРО представиха подробно своята визия и условия за бъдещо обединение. Най-важното беше предложението лидерите им да останат извън депутатските листи. Според него именно те са виновните за неуспеха на последните избори.

Позицията на „воеводите“ е, че ще търси коалиция на патриотичните сили, основаваща се на ясни принципи, а не на просто механично обединение на гласове. Водят се разговори и с НФСБ, „Атака“ и КОД. За момента единствените, които са отказали официално, са „Възраждане“.

Припомняме, че на парламентарните избори на 4 април, партиите от бившата формация „Обединени патриоти“ се явиха поотделно и нито една от тях не успя да премине 4-процентовата бариера. Най-близо до влизане в парламента бяха ВМРО, които получиха 3,64 процента.  „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“  събраха 2,37 % от гласовете, а „Атака“ едва 0.49%.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!