Нинова, БСП, Бузлуджа
На снимката: Корнелия Нинова

Ръководството на БСП се събра на „Позитано” 20 на Национален съвет, за да даде започне подготовката за предсрочните парламентарни избори. 

Националният съвет на БСП избра нов предизборен щаб. За председател на предизборния щаб на БСП бе избран Кристиан Вигенин. В новия щаб са привлечени и експерти, а съставът е намален до 8 души.

Това е първото от три заседания на Националния съвет, предвидени до края на месеца. Колективният орган на партията ще заседава и на 22 май, когато се предвижда да избере новия състав на Изпълнителното бюро. Тогава ще бъдат определени и водачите на листите и местата за коалиционните партньори и гражданската квота.

Досегашните му членове подадоха оставките си след сриването на партията на предните парламентарни избори. На 30 май съветът ще се събере, за да одобри окончателно листите за народни представители.

Паралелно се създава и нов идеен проект

В същото време стана ясно, че влиятелни лица от партията създават нов идеен проект. Сред учредителите са Велислава Дърева и бившият соц.депутат и кандидат за шеф на БСП Валери Жаблянов.

Първатата тема, която ще се дискутира от членовете на новото обединение е „Къде се загуби лявото в България?“

Позицията им е, че партията спешно се нуждае от промяна, за да има шанс да се представи достойно на предстоящия предсрочен вот и да възстанови доверието на левите избиратели.

Обединението ще работи за възстановяване на идейната дискусия и на демократичното единодействие в партията. Учредителите се очаква да обсъдят нова визия и поведението на социалистите за изборите

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук