Продължава да расте броят на жертвите от земетресението в Индонезия. Загиналите са 142-ма души, но спасителите изваждат от руините все повече оцелели.

Мъж беше изваден изпод развалините на джамия дни, след като тя бе разрушена от земетресението с магнитуд 6.9, разлюляло индонезийския остров Ломбок.

„Слава Богу, някой бе спасен от рухналата джамия. Да се надяваме, че ще бъдат спасени още хора“, написа в „Туитър” говорител на Националната агенция за реакция при бедствия и аварии.

Индонезия, земетресение

На видеозапис, публикуван от говорителя, се вижда мъж с роба и мюсюлманска шапчица да плаче, докато спасители му помагат да ходи, след като е бил изваден от руините.

След като вчера в спасителната операция се е включил багер, изпод развалините на джамията са извадени три тела, съобщи „Метро“.

По думите на говорителя на агенцията в момента на труса в храма в селището Танджун е имало доста молещи се.

Двеста трийсет и шест (236) души са ранени при земетресението, а над 20 000 са принудени да напуснат домовете си, които или са понесли материални щети, или са били разрушени.

Индонезия, земетресение

Броят на жертвите се очаква да се увеличи, защото спасителите продължават да достигат до нови и нови райони.

Земетресението стана точно седмица след като малко по-слаб трус предизвика гибелта на 20 души на о-в Ломбок, популярна туристическа дестинация.

Индонезия е разположена в така наречения Огнен пръстен, зона, известна с чести вулканични изригвания и земетресения.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!