Матео Салвини, взривове
на снимката: Матео Салвини - лидер на крайнодясната партия „Лига“

Журналист от италианското обществено радио допусна, че има големи шансове крайнодесния лидер Матео Салвини да се самоубие, съобщиха италианските медии. Обществените радио и телевизия RAI започнаха разследване на изявленията на журналиста Фабио Санфилипо, а публикацията му във Фейсбук вече е премахната.

Санфилипо публикува коментарите си след като Салвини, лидер на крайнодясната „Лига“ изтегли подкрепата на партията си за правителствената коалиция с движението „5 звезди“ през август.

„Вие се обесихте, ще загубите 20-25% от подкрепата си и знаете ли какво? Какво ли ще направите? Нямате работа, не можете да правите нищо, не сте и депутат, загубихте и поста си на министър“, вестник Ла Република цитира думите на журналиста във Фейсбук.

„Вярно е, че сте в папламента /Салвини е сенатор/, но с живота, който сте свикнал да водите, след 6 месеца ще се застреляте“, допълва журналистът.

„Съжалявам за дъщеря ви, но тя ще се възстанови с времето“, пише още Санфилипо.

Политическите опоненти на Салвини, лявоцентристката Демократическа партия, която замени „Лига“ в новото коалиционно правителство защити крайнодесния лидер.

„Такива атаки срещу Салвини са сериозни и неприемливи“, заяви Мишел Анзалди, член на изпълнителното бюро на партията. Матео Ренци, бивш ляв премиер на Италия също се намеси в защита на Салвини. „Минимално количество респект трябва да бъде показван“, заяви той и допълни, че „някой, на когото му се плаща с парите на италианците трябва да се засрами, че приканва към самоубийство опонентите си“.

Журналистът се защити: „Ако се налагаше, щях да напиша това послание отново, но без да споменавам детето“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!