Леко напрежение възникна днес на пресконференцията на премиера и Оперативния щаб, след като журналист влезе в кратък спор с Борисов на тема масово тестване в България и Германия, а после възникна негодувание кой първи да задава въпроси, потушено категорично от самия Борисов. Той каза, че ще отговори на вкички, а няма да избяга от въпросите „като Радев“.

„Ти ли знааеш, или аз, след като съм говорил с канцлера им и знам какво са стартирали, след като те нямаха налични готови и сигурни /тестове/ и си произведоха – запита премиерът, когато му бе подхвърлено, че Германия е започнала по-рано масовото тестване – … САЩ само въздишат и ги е яд затова, че се забавиха с мерките.“

Малък инцидент възникна, когато премиерът трябваше да отговаря защо понякога няма тестове за лекарите на първа линия, а депутатите и той самият се тестват веднага.

„Със сигурност вземам по-тежки решения дори от хората на първа линия“ – заяви Борисов.

Той показа раздразнение, когато между журналистите настъпи спор кой да задава въпроси и въведе ред, като заяви, че ще отговори на всички. Борисов предупреди конкретна журналистка, че може да я изгони от залата, ако продължава да напира.

„…Просто ме дразните вие. Седни си на местото. Който иска, може да си изключи камерата и да не ни гледа. Няма да слушам после, че някой искал да ме пита нещо и аз, като Радев, съм се обърнал и съм избягал“ – каза премиерът.

Той обясни, че тестовете му се правят, защото е в непрекъснат контакт с хората от щаба, които също имат много контакти в работата си покрай кризата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!