Около 4-5 сантиметра снежна покривка се образува тази сутрин в столицата. Това е първият сняг за тази зима. Рано сутринта пътните настилки бяха заснежени и заледени.

сняг

Общо 152 машини – снегопочистваща техника в момента са на терен и извършват обработки във всички райони на София, съобщиха от Столична община.

снегорини улици

Приоритетно се обработват със соли против заледяване улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в кварталите, както и стръмни участъци и мостове.

сняг улици

Обработки се извършват и на Южна дъга на Околовръстен път, както и на общинските пътища в районите „Панчарево“, „Витоша“, „Кремиковци“,“Банкя“, „Нови Искър“. Опесъчаване е извършено на пътищата в ПП Витоша – „Бояна – Златни мостове“ и „Драгалевци – Алеко“.

По-силен е сноговалежът в южните квартали на столицата. Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути при зимни условия.

сняг улици

От Столична община напомнят на шофьорите да се движат само с добре подготвени за зимата автомобили и да карат със съобразена с пътната обстановка скорост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!