Войните са пълни с вдъхновяващи истории и разкази за герои и жертви. Освен това обаче те са най-добрият източник на зловещи легенди, които могат да откраднат съня ви.

зловещи

Втората световна война не е по-различна в това отношение. Тези истории за тъмната й мистична страна ще ви накарат да се замислите.

ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА

Всички знаем, че по време на войната Швейцария остава неутрална страна и е търсен съюзник и от страна на Анатантата и от страна на Тройния съюз. Когато Германия започва да осъществява актове на агресия срещу нея, Великобритания изпраща свои сили там. Така един британски отряд се озовал в малко селце в Алпите.

зловещи

Седмица след като британците пристигнали там, местните хора започнали да забелязват странни явления. Парчета дърво и брезент изчезвали от построени навеси, а ценности били откраднати от домовете на техните собственици.

Скоро след това започнали масови изчезвания на деца и на един възрастен – британският редник Реджиналд.Поради множеството отвличания тръгнал слух, че в планините броди чудовище.

зловещи

Една нощ странна фигура била забелязана от британците, докато те патрулирали из селото. Войниците започнали преследване до края на селото, когато мистичното същество скочило в дупка в земята.

Така бил открит подземен тунел, прокопан до ръба на снежна преспа. След кратка престрелка войниците навлезли в пещерата, а там открили тялото на редник Реджиналд, простреляно в сърцето, както и останките на полуизядените изчезнали деца.

зловещи

ЯПОНСКИТЕ КАНИБАЛИ

Канибализмът не е рядко явление по време на война. Най-често се стига до ядене на себеподобни при недостиг на друга храна и нужда от оцеляване.

зловещи

Според данните на комисиите за разследване на военни престъпления обаче японците често се хранели със своите неприятели и то под контрола на началниците си. Причината за изяждането на 19 индийски затворници от японци например не била нуждата от оцеляване, а просто начин за показване на превъзходство пред останалите задържани.

ПРИЗРАЧНИ САМОЛЕТИ

Много хора са виждали призрачни самолети по време и след войната – те просто се появяват в небето и веднага след това изчезват безследно. Подобна случка наблюдавали очевидци година след нападението срещу Пърл Харбър.

зловещи

Когато американски пилоти били изпратени на разузнаване, те се върнали с чудновата история: засеченият от радарите самолет бил американски и изглеждал така, сякаш току-що е бил част от ожесточена въздушна битка – бил  покрит с дупки от куршуми, колелото му за приземяване липсвало, но липсвало и … тялото на пилота. Според войниците самолетът паднал, а при разследването на катастрофата отново не било открито тялото на пилота му.

ХОТЕЛ „ДИПЛОМАТ”

Филипинският хотел „Дипломат” е редовен пристан за ловците на духове, заради слуховете, че там често се чуват писъци посред нощ. Терорът в сградата се случил, когато японците нападнали Филипините. Тогава зданието било манастир, а японските войници обезглавили всички монахини до една.

зловещи

До края на войната манастирът е превърнат в санаториум, а след това сградата се превръща в хотел. Гостите му често казват, че са видели черни фигури и жени в бяло да се разхождат между стените му.

ДУХОВЕТЕ ОТ НОРМАНДИЯ

В Нормандия има няколко забележителности от Втората световна война, който могат да бъдат посетени днес. Веднъж баща решил да заведе 7-годишната си дъщеря там. По време на посещението им нищо странно не се случило. Едва година след това момиченцето започнало да говори за мъже и други неща, които видяло там.

зловещи

Според описанията й мъже насочвали оръжия срещу лицето й и я преследвали докато обхождали бункерите в района. Макар и това да звучи като игра на въображението, детето точно могло да опише униформите на войниците и от двете страни на конфликта.

ПРИЗРАЧНИЯТ КОРАБ

Корабът SS Alkimos е американски плавателен съд, на борда на който се случвали много странни неща. Той бил построен, за да се използва по време на войната, а след нея бил продаден на Норвегия, за да може армията й да транспортира оръжия с него.

зловещи

През 1944 г. радио оператор бил убит на борда от член на екипажа, който веднага след това се застрелял. Смъртните случаи са покрити, а според официалните данни техникът бил убит от неприятели.

зловещи

След войната плавателният съд бил продаден на гръцка корабна компания. През 1963 г. корабът се разбил в риф, а по време на ремонтирането му се самозапалил. В момента, в който SS Alkimos напуснал пристанището, въжето му се скъсало и той заседнал на метри от брега.

зловещи

Много компании и екипажи се опитвали да го преместят, но при всеки опит се случвали трагедии. Освен това медицинското лице на борда съобщавало, че чува стъпки нощем и изпитва страни неща. В крайна сметка корабът е изоставен бавно да потъва във водите.

ПРИЗРАКЪТ В ИСЛИНГТЪН

По време на най-тежките дни от войната Росина Френч била доброволка. Работата й се състояла в това да следи за възникване на пожари и бомбени заплахи.

зловещи

По време на една от смените си тя се сблъскала със свръхестествена сила. Докато седяла на поста си, забелязала светеща човешка фигура. Първоначално тя си помислила, че пред нея стои човек или надгробна плоча, но фигурата била твърде висока.

зловещи

Когато по-късно Френч разказала за случката на различни хора, се оказало, че може самата тя да е предизвикала появата на мистичното същество, тъй като постът й се намирал точно до църквата на гробището на Ислингтън.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!