Известният чешки певец Карел Гот обяви пред медиите, че лекарите са диагностицирали остра форма на левкемия и ще бъде подложен на амбулаторно лечение в една от болниците в Прага, съобщава РИА „Новости“.

„Не исках да обременявам никого със своите проблеми – не съм човек, който информира публиката за личните си проблеми, особено от здравословен характер“, заяви певецът.

Многобройните въпроси обаче са го принудили да оповести какво е здравословното му състояние.

През ноември 2015 г. му е открит тумор на лимфните възли. След сериозно едногодишно лечение той се опитва неведнъж да се върне към сцената и няколко пъти участва в концерти съвместно с други чешки певци.

Преди около година и половина лекарите откриват, че има проблеми с кръвта, които са прераснали в остра левкемия, независимо от различните методи на лечение.

През юли известният „славей на Чехия“ навърши 80 години, но обявеният юбилеен концерт беше отменен заради влошеното здраве на артиста.

Според медиите в Чехия, Карел Гот, заедно с хокеиста Яромир Ягър, е най-популярният гражданин на страната. В света са продадени повече от 30 милиона копия от неговите дискове.

Гот има две дъщери на 11 и на 13 години. Заедно с по-голямата Шарлота участва във филма „Звуците на любовта“, записва две песни за филми-приказки и изпълнява песента „Сърцата не угасват“.

Много популярни са песните от чешко-немския филм „Три ореха за Пепеляшка“ в изпълнение на Карел Гот.

В Германия в задължителната учебна програма за началните класове е включена песента в негово изпълнение от известния сериен анимационен филм „Пчеличката Мая“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук