Кой не би искал да получи безплатна пица и топла чаша кафе, защото е шофирал внимателно? И то с доставка директно у дома или в офиса? Е, ново мобилно приложение в Англия прави именно това – ще поощрява съвестните шофьори в Англия с подаръци. Целта на каузата е чрез неустоими награди да се намалят смъртните случаи и да се стимулира безопасното каране сред младото население.

Безплатното приложение „Шотгън“, създадено от застрахователната компания „Директ лайн“, използва GPS-технология, с която да следи изминатия маршрут и да съблюдава спирането и скоростта при всяко едно пътуване.

В резултат всеки шофьор получава похвала и възможността да събере точки, с които да получи безплатна доставка на продукт по свой избор – пица или пък ваканция за семейството си.

„Директ лайн” са решили да създадат подобна иновация, след като през 2015 година 402 тийнейджъри са загинали или са били тежко ранени в пътни произшествия в Англия.

Статистическото проучване на компанията пък е установило, че всеки четвърти тийнейджър катастрофира по време на първата си година на пътя. Затова и приложението е насочено предимно към шофьорите, които все още не са минали първите си 1609 км.

„Има над половин милион млади хора на пътя и всяка седмица повече от 7 от тях губят живота си на пътя или получават увреждания до живот вследствие на катастрофи. Това са данни, които трябва да се променят“, споделя пред „Бизнес Инсайдър“ бранд мениджъра на застрахователната агенция Кери Чилвърс.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук