Български карикатуристи пускат на пазара сатиричния вестник „Прас прес”

1523

Едни от най-известните карикатуристи у нас започват да издават сатиричния вестник „Прас прес”. В изданието взимат участие Чавдар Николов, Алла и Чавдар Георгиеви, журналистът Иван Бакалов, а като външни автори – д-р Филипов, Самуил Петканов, Здравко Попов, Емил Георгиев, Петьо Бойчев, Васил Балев и други. Първият брой на новия вестник ще излезе тази сряда, 1-и март, а цената му ще е 99ст. Първоначално изданието ще излиза два пъти в месеца, като идеята е да стане седмично.

„Акцентът ще пада върху изображенията – карикатури, комикси, фотографии, колажи, всичко онова, което за младите е просто „мем”. Разбира се, ще имаме и текстове, само от подбрани автори. Няма да прилагаме никакви форми на (авто)цензура. Искаме да върнем изгубения смисъл в словосъчетанието „свободно слово”, коментира Христо Комарницки – един от създателите на вестника.

По информация на Комарницки изданието се финансира от приятели и съмишленици. Вторият му брой ще бъде посветен на предизборната кампания и партийните кандидат-депутатски листи, като обещанието на авторите е да не щадят никого.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук