Дългогодишният международен секретар на БСП Деница Златева ще бъде вицепремиер по председателството на Европейския съюз (ЕС) в служебния кабинет, който президентът Румен Радев ще назначи в петък.

Това съобщава „Дневник“, като се позовава на свои източници. Деница Златева обикаляше страната с Радев по време на предизборната му кампания и след предсрочните парламентарни избори се предвижда да стане секретар на президента по председателството на ЕС, припомня изданието. В 42-ото Народно събрание тя беше председател на парламентарната комисия за контрол на еврофондовете.

Според „Дневник“ в служебния кабинет ще има поне още двама вицепремиери. Това ще бъдат ген. Стефан Янев, който ще бъде министър на отбраната, и Илко Семерджиев, който ще поеме здравеопазването. Семерджиев е бил зам.-министър в няколко правителства (на Любен Беров, Стефан Софиянски и Иван Костов), впоследствие шеф на здравната каса, а понастоящем член на Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване. Управлението на еврофондовете поема Малина Крумова, която в момента е в екипа на вицепремиера Томислав Дончев. Обсъждано било и тя да е вицепремиер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук