Двете големи имена в мъжкия и женския тенис – Новак Джокович и Агнешка Радванска отпаднаха още на втори кръг в турнира „Аустрелиън Оупън”.

Узбекистанецът Денис Истомин хвърли голямата бомба на „Аустрелиън Оупън”, побеждавайки действащия шампион Новак Джокович в пет сета. Във вълнуващ двубой от втори кръг, който продължи близо пет часа, Истомин елиминира именития си съперник със 7-6, 5-7, 2-6, 7-6, 6-4.

Истомин за първи път в кариерата си побеждава световния №2, досега той имаше само един спечелен сет в пет мача срещу сърбина. Това е и най-великата победа в кариерата на 30-годишния узбекистанец, който успя да сломи съпротивата на шесткратния победител в Мелбърн (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016).

Тази новина е добре дошла и за първата ракета на България Григор Димитров, който можеше да се засече с Новак в четвърти кръг. Истомин в следващия етап ще играе с испанеца Пабло Кареньо Буста, а Григор – с Ришар Гаске.

При жените поставената под №3 Агнешка Радванска не успя да прескочи втория кръг на Откритото първенство на Австралия, отстъпвайки пред хърватката Миряна Лучич-Барони с 3-6, 2-6. Във втория сет полякинята поведе с 2-0, но после загуби шест поредни гейма и напусна корта победена след 62 минути игра.

За място в четвърти кръг Лучич-Барони ще играе с Ализе Корне или Мария Сакари. За хърватката класирането за третия етап е най-добро представяне в Мелбърн досега. Радванска, която стигна до полуфиналите през сезоните 2014 и 2016, в първи кръг отстрани Цвети Пиронкова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук