„ЛЕГО” спечели най-престижната награда играчка, за деца в училищна възраст – „Той ауардс” (ToyAwards). Комплектът „ЛЕГО Бууст” е перфектният старт за децата, които искат да станат програмисти. Малчуганите могат да се водя по инструкции за строеж на робот, котка или китара.Веднъж щом бъде построен макетът, приложение на мобилния телефон го съживява. Децата могат да използват смартфоните или таблетите си, за движат или озвучават играчката.

Наградата „Той ауардс” (ToyAwards) ще получат още три компании за играчки на официална церемония тази вечер в Нюремберг, Германия. Статуетките се връчват в 4 категории: За бебета (от 0 до 3 години), За предучилищна възраст (от 3 до 6 години), В училищна възраст (от 6 до 10 години), За тийнейджъри и възрастни (10+ години).

11-членно жури, включващо преподаватели, изследователи на пазара, международни търговски агенти и експерти по безопасност на детските играчки, избраха четиримата победители измежду 635 номинирани.

В категорията за порасналите деца победител стана кола с дистанционно, която представя виртуална реалност. „Ревъл контрол ектрийм рейвър ви ар рейсър” ще промени представите за този тип играчи, смятат експертите. Задействайки слушалките се активира нов свят – през погледа на колата. Възможно е да карате зад ъгъла и да видите какво се крие зад стената. И отново, всичко това се управлява от смартфона ви.

Наградата „Той ауардс” е част от най-големия международен панаир за играчки в германския град Нюремберг. 68-то издание на специализирано изложение за играчки, хоби и занимания за свободното време започна днес и ще продължи до 6 февруари.

Панаирът играе ролята на комуникационен мост между повече 2 800 производители на играчки и купувачите. Ще бъдат показани иновациите в бизнеса, както и полезна информация за над 70 000 купувачи от 120 държави.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук