Константин Проданов е новият лидер на АБВ. Той бе избран от делегатите на втория конгрес на партията.  Той заяви, че АБВ трябва да се промени радикално.

„Още сега искам да разсея внушенията, които някои имат. Радикализацията на идеите не означава залитане крайно в ляво. Радикализацията не означава популизъм и обещания на едро”, каза Проданов. Според него силата на АБВ е в това, че предлага смислени и работещи решения, а не непременно това, което хората искат да чуят.

„В организиционно отношение постигнахме много. Променената ситуация налага търсене на нови форми на комуникации с хората. Трябва да се върнем към синтеза на идеи отдолу нагоре и то със силно гражданско участие“, заяви новоизбраният лидер на АБВ.

Константин Проданов смята, че партията му трябва да се разграничи от ГЕРБ и да търси консолидация с лявото пространство.

„В никакъв случай не искам това да звучи като заявка за вечна опозиция“, каза той и посочи, че всяка партия се стреми да бъде във властта, но това не може да става на всяка цена.

Като основна грешка, Проданов посочи, участието на АБВ във властта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук