Мангъров
На снимката: Атанас Мангъров пристига за представяне на листите на АБВ

Доц. Атанас Мангъров, който е водач на листата на АБВ в един от столичните райони, каза, че управляващите не са се справили с последиците от пандемията. Мангъров изтъкна, че кризата се управлява аматьорски и се възмути от факта, че мерките се налагат от хора, които не разбират от това. Доц. Мангъров е изумен и защо занимават обществото с пристигането на 52 8000 ваксини.

„Правителството твърди, че са се справили много добро. Много добре са се справили с медицинските резултати – те са налице, икономическите също се виждат, туристическата индустрия е с 70% надолу. Децата цяла година не ходят на училище. Тази година завърши първият випуск по медицина, които завършиха онлайн“, посочи той и предвиди, че завършилите най-вероятно ще станат лични лекари само защото те лекуват дистанционно.

По думите му нещата, които се предприемат се ръководят от „шайка дилетанти“. Според него те не са наясно какво да правят. Мангъров  имал чувството, че изпълняват нечии разпореждания. Според него те се водят от цели, които не са медицински.

Мангъров добави, че все още не е ясно колко време трае имунитетът, който ваксината създава. Не е ясно и този, който е ваксиниран дали ще разпространява заразата или не.

Доц. Атанас Мангъров ще е водач на листата на АБВ в 23 МИР в София. Д-р Пламена Заячка и Христо Колев са останалите водачи на листите на партията в столицата. Имената им обяви лидерът на партията Румен Петков.

Номинацията на доц. Мангъров предизвика напрежение в АБВ. Стигна се до напускане на председателя на АБВ за Пазарджишка област Атанас Шопов. В профила си във Фейсбук той посочи като причина за решението си позицията на основателя и бивш лидер на формацията Георги Първанов. Дни след номинацията на Мангъров бившият държавен глава заяви, че е против. В интервю за 24 часа Георги Първанов каза, че одобрява работата на Националния щаб.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук