Все още прокуратурата не е изяснила мотива за за убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БНТ. По думите й, причината за трагичния инцидент не е нито лична, нито грабеж.

Обвиняемият Йоан Матев все още се възползва от правата си да не дава обяснения.

„Надяваме се да получим пълната картина, неговото обяснение, каквото и да е то. Версията, по която продължава да се работи е убийство с цел грабеж, но няма отнети вещи и затова не считаме, че това е престъплението – грабеж с последвало убийство. Разследването разполага със свидетел пред когото Йоан Матев е направил самопризнания”, обясни още Арнаудова.

Тя обясни, че този свидетел е ориентирал разследващите органи за мястото, на което е изхвърлено оръжието.

„Свидетелят е лице от близкото обкръжение на Йоан, и пред когото момчето е направило извънпроцесуални признания. Това е единственото, което можем да кажем към този момент“, поясни още говорителят на главния прокурор.

Арнаудова заяви, че няма доказателства, за това дали родителите на Йоан са знаели за престъплението.

В четвъртък полицията задържа 19-годишния студент по право Йоан Матев за убийството на деветокласника Георги.

Петнадесет годишното момче беше намерено убито на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина. Камери в района заснеха как от мястото се отдалечава тичешком младо момче. Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук