50% от хората с начално или по-ниско образование са безработни, други 20% от неработещите са завършили само основно училище. Това съобщи Димитър Делчев от ДБГ, член на Националния координационен съвет на РБ. По думите му над 120 млн. лв. е дефицитът при изплащане на пари за безработица.

Затова от Реформаторския блок имат идея да се въведат ограничения на социалните плащания за безработица за хората, които не са се образовали.

„Нашето предложение ще спре този омагьосан кръг – едно лице да не се образова, което държавата му осигурява безплатно, след това да взема помощи за безработица и да тежи на социалната система”, посочил още Делчев.

Костадин Марков от СДС заяви, че трябва да отпадне хартиеното гласуване и да остане само машинното.

„Така, ако човек иска да гласува, то той ще трябва да може да чете”, заяви Марков.

От РБ посочват, че образованието е конституционно задължение на всички хора и тези, които не са го спазили, не трябва да имат равни права с останалите.

„Родолюбието и патриотизмът са вътрешната ни убеденост, ежедневна битка, за да се отстояват българските национални ценности и традиции. В следващия парламент РБ ще предложи Българска национална доктрина и ще настояваме да бъде приоритет на мнозинството”, каза Емил Кабаиванов от СДС, кмет на Карлово и член на НКС на РБ.

Антони Тренчев от ДБГ, смята, че програмата на Блока за изборите „ще внесе разум в морето от популизъм, в което, с коя от коя по-шокиращи и неизпълними идеи, се състезават останалите политически формации”.

Според него е наддаването за заплати, на БСП за 1 200 лева заплати, на ГЕРБ да я качват до 1 500 лева, а бивши партньори от десницата дори да обещават пенсии от 700 лева, като популистко.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук